На правах рекламы:

Услуги уролога в Туле Адреса телефоны отзывы и рекомендации

   

Неделя всех святых


ГлавнаяТриодьНеделя 1-я по Пятидесятнице, всех святых

ВечерняУтреняЛитургия

Неделя всех святых


В субботу вечера, на Малей вечерни,

на Господи воззвах: поставим стихи 4. И поем стихиры воскресны, 4, глас 8:

Вечернюю песнь: Господи, Господи, не отвержи: Радуйся Сионе: Еже от Бога Отца Слово: Слава: глас 6: Мучеников божественный лик: [Ищи сих всех на Велицей вечерни.]

И ныне: Богородичен догматик, глас 8:

Како Тя ублажим Богородице? Како же воспоем Преблагословенная, непостижимое таинство рождения Твоего? Веков бо Творец, и нашего Содетель естества, Свой образ ущедрив, низведе Самого Себе во истощание неизследимое: сый в невещественных недрех Отчих, во утробе Твоей Чистая, вселися, и плоть непреложно бысть, от Тебе Неискусобрачная, пребыв убо еже бе естеством Бог. Темже Ему покланяемся Богу совершенну, и Человеку совершенну, Тому во обоем зраце: ибо оба естества в Нем суть воистинну. Сугуба же вся проповедуем естественная Его свойства, по сугубому существу, два почитающе действа и хотения: единосущен бо сый Богу и Отцу, самовластно хощет и действует яко Бог: единосущен же сый и нам, самовластно хощет, и действует яко Человек. Того моли, Чистая, Всеблаженная, спастися душам нашим.

На стиховне стихира воскресна. Таже Богородичны, подобны 3. Глас 8: О преславнаго чудесе!

Стих: Помяну имя Твое во всяком роде и роде.

Радуйся Богородице всепетая. Радуйся источниче, жизнь верным источающий. Радуйся всех Владычице, и Госпоже твари Благословенная. Радуйся Всенепорочная, Препрославленная. Радуйся Всепречистая. Радуйся палато. Радуйся Божественное селение. Радуйся Чистая. Радуйся Мати Дево. Радуйся Богоневесто.

Стих: Слыши Дщи и виждь, и приклони ухо Твое.

Радуйся Богомати Пречистая. Радуйся верных надежде. Радуйся мира очищение. Радуйся всякия скорби избавляющи рабы Твоя. Радуйся человеков утешение живоносное. Радуйся заступление. Радуйся предстолпие призывающим Тя. Радуйся Божие Божественное пребывание, и горо святая.

Стих: Лицу Твоему помолятся богатии людстии.

Радуйся Богородице, Мати Христова. Радуйся едина надежде, человеков заступление. Радуйся прибежище. Радуйся свещниче света светлый. Радуйся свеще освященная. Радуйся палато. Радуйся раю. Радуйся Божественное селение. Радуйся источниче, источающ воды притекающим к Тебе.

Слава, и ныне: Богородичен:

Егоже небо не вмести Дево Богородице, во чреве Твоем нетесноместно вместися, и пребыла еси Чистая, словом неизреченным, ничимже девству оскверншуся. Ты бо едина была еси в женах, и Мати, и Дева: и Ты едина Пречистая воздоила еси Сына Живодавца, и на объятиях Твоих носила еси недремлющее Око. Но не остави недра Отча, якоже прежде век предбысть: но горе весь Бог со ангелы, доле весь из Тебе с человеки, и везде несказанно. Того моли Всесвятая Владычице, спастися православно Богородицу Чистую исповедающим Тя.

По Ныне отпущаеши: И по Отче наш: тропарь воскресен. Слава, и ныне: Богородичен. Ектении. И отпуст.

На Велицей вечерни,

по обычном псалме первую кафисму всю.

На Господи воззвах: поставим стихов 10. И поем стихиры воскресны 3: и восточны [анатолиевы] 3: и святых 4.

Стихиры воскресны, глас 8:

Вечернюю песнь, и словесную службу, Тебе Христе приносим: яко благоволил еси помиловати нас Воскресением.

Господи, Господи, не отвержи нас от Твоего лица: но благоволи помиловати нас Воскресением.

Радуйся, Сионе святый, мати Церквей, Божие жилище, ты бо приял еси первый, оставление грехов, Воскресением.

Восточны [анатолиевы].

Еже от Бога Отца Слово, прежде век рождшееся, в последняя же времена, Тоежде от Неискусобрачныя воплощшееся волею, распятие смертное претерпе: и древле умерщвленнаго человека спасе Своим Воскресением.

Еже из мертвых Твое Воскресение славословим Христе, имже свободил еси Адамский род от адова мучительства: и даровал еси мирови яко Бог жизнь вечную, и велию милость.

Слава Тебе Христе Спасе, Сыне Божий единородный, пригвоздивыйся на Кресте, и воскресый из гроба тридневен.

Стихиры всем святым, глас 6.
Подобен: В
сю отложивше:

Духовнии ветии, ученицы Спасовы, Духу органи бывше верою, разсеяшася в концы земли, честное проповедание православне сеюще: от нихже прозябоша божественным земледелием, и благодатию мученик воинства, страсть честную образующа, многообразными раздроблений ранами и огнем, и со дерзновением молятся о душах наших.

Огнем воспаляеми Господни любве, огня презреша, и яко божественное углие возжигаеми честнии мученицы во Христе, попалиша хврастное лести шатание: зверей же заградиша уста честным призыванием, и во главы усекаеми, посекоша врага вся ополчения, и кровей проливающе потоки терпеливно, Церковь напоиша верою просвещаему.

Со зверьми бравшеся, биеми мечем, ноготьми растерзаеми, руками отъемлеми, и мучими твердии мученицы, и огнем вещественным нещадно палими, и прободаеми, и составы ссецаеми, претерпеша твердейше: упокоение предвидеша будущее, и нетленныя венцы, и славу Христа, Емуже со дерзновением молятся о душах наших.

Во всех концех страдавшия верно апостолы, мученики, священники богомудрыя, честных жен священное стекание, священными песньми по долгу восхвалим, яко соединишася небесным земнии, и страстьми безстрастие благодатию Христовою прияша: и ныне яко звезды светлыя озаряюще нас, со дерзновением молятся о душах наших.

Слава: глас тойже:

Мученик божественный лик, Церкви основание, благовестию скончание, вы делом Спасова глаголания исполнисте: вами бо врата адова на Церковь отверзшаяся заключишася, крове вашея литие идольския жертвы изсуши, заклание ваше породи Церковное исполнение, безплотных удивисте, Богу венценосцы предстоите: Егоже непрестанно молите о душах наших.

И ныне, Богородичен, глас 8:

Царь Небесный за человеколюбие на земли явися, и с человеки поживе: от Девы бо Чистыя плоть приемый, и из Нея прошедый с восприятием: един есть Сын, сугуб естеством, но не ипостасию. Темже совершенна Того Бога, и совершенна Человека воистинну проповедающе, исповедуем Христа Бога нашего: Егоже моли Мати Безневестная, помиловатися душам нашим.

Вход. Свете тихий: Прокимен дне: Господь воцарися: и чтения.

Пророчества Исаиина чтение. [Глава 43.]

Тако глаголет Господь: вси языцы собрашася вкупе, и соберутся князи от них. Кто возвестит сия? или яже от начала, кто слышана сотворит вам? Да приведут свидетели своя, и оправдятся, и да услышат, и да рекут истину. Будите Ми свидетели, и Аз свидетель, глаголет Господь Бог, и отрок егоже избрах: да познаете, и веруете Ми, и разумеете, яко Аз есмь: прежде Мене не бысть ин бог, и по Мне не будет. Аз есмь Бог, и несть разве Мене спасаяй. Аз возвестих и спасох, уничижих, и не бе в вас чуждий. Вы Мне свидетели, и Аз Господь Бог, и еще от начала Аз есмь, и несть от рук Моих избавляяй: сотворю, и кто отвратит то? Сице глаголет Господь Бог, избавляяй вас Святый Израилев.

Премудрости Соломони чтение. [Глава 3.]

Праведных души в руце Божией, и не прикоснется их мука. Непщевани быша во очесех безумных умрети, и вменися озлобление исход их: И еже от нас шествие сокрушение, они же суть в мире. Ибо пред лицем человеческим, аще и муку приимут, упование их безсмертия исполнено: И в мале наказани бывше, великими благодетельствовани будут: яко Бог искуси я, и обрете их достойны Себе. Яко злато в горниле искуси их: и яко всеплодие жертвенное прият я. И во время посещения их возсияют, и яко искры по стеблию потекут. Судят языком и обладают людьми, и воцарится Господь в них во веки. Надеющиися Нань разумеют истину, и вернии в любви пребудут Ему. Яко благодать и милость в преподобных Его, и посещение во избранных Его.

Премудрости Соломони чтение. [Глава 5.]

Праведницы во веки живут, и в Господе мзда их, попечение их у Вышняго. Сего ради приимут царствие благолепия, и венец доброты от руки Господни: зане десницею покрыет я, и мышцею защитит их. Приимет всеоружие рвение Свое, и вооружит тварь в месть врагом. Облечется в броня правды, и возложит шлем, суд нелицемерен. Приимет щит непобедимый, преподобие: поострит же напрасный гнев оружие: споборет же с Ним мир на безумныя. Пойдут праволучныя стрелы молниины, и яко от благокругла лука облаков, на намерение полетят: И от каменометныя ярости, исполнь падут грады. Вознегодует на них вода морская, реки же потопят я нагло. Сопротив станет им дух силы, и яко вихор развеет их: и опустошит всю землю беззаконие, и злодейство превратит престолы сильных. Слышите убо царие и разумейте, навыкните судии концев земли. Внушите держащии множества, и гордящиися о народех язык: яко дана есть от Господа держава вам, и сила от Вышняго.

На литии стихира храма.

Таже самогласны святых всех. Глас 1:

Веры согласием мирское торжество, от века Богу благоугодивших, патриархов честное и пророков сословие, апостолов удобрение, мучеников собрание, постников похвалу, всех святых память духовне празднуим: молят бо ся непрестанно, дароватися миру мирови, и душам нашим велией милости.

Приидите вси вернии, святых всех всеславную память, во псалмех, пениих и песнех духовных восхвалим: Крестителя Спасителева, апостолы, пророки и мученики, священноначальники, учители же и преподобныя, постники и праведныя, и святых жен боголюбное состояние, честно ублажающе, согласно возопиим: Преблагий Христе Боже наш, тех молитвами подаждь мир Церквам Твоим, победы на враги христолюбивым людем, и душам нашим велию милость.

Приидите вси духовне возвеселимся о памяти святых: се бо прииде богатотворная нам дарования приносящи. Темже во гласе радости, и чистей совести возопиим, глаголюще: радуйтеся пророков сословие, иже пришествие Христово мирови проповедавше, и яже издалеча, яко близу предвидевше. Радуйтеся апостольский личе, языков мрежницы, и ловцы человеков. Радуйтеся мучеников соборе, от конец земли собравшиися во едину веру, и о той мук томления претерпевшии, и совершенне страдания венец приемшии. Радуйтеся отцев наслаждение, своя телеса пощением истаявше, и умертвивше страсти плотския, ум божественным рачением вперисте, на небеса возлетесте, и со ангелы водворяющеся, восприемлете вечная благая. Но о пророцы, апостоли, и мученицы с постники, вас Венчавшаго прилежно молите, избавитися от враг видимых и невидимых, в вере и любви совершающим присно честную память вашу.

Слава: глас 5:

Нынешнему торжеству стецемся вернии: предлагает ся и нам духовная трапеза, и чаша таинственная от сладких брашен, веселия исполнена мученических добродетелей. Сии бо терпеливодушнии от конец земли, телесное всеразличным предавше ранам, Богу принесоша жертву словесну, всякий возраст: ови убо во главы усекаеми, овии же по хребту стружеми: друзии же рук отсечение и всех удов, вси вкупе святии Христовым страданием общницы быша. Но венцы тем возмездие мук подавый Господи, во след тех жительствовати сподоби нас, яко Человеколюбец.

И ныне: Богородичен, глас тойже:

Храм и дверь еси, палата и престол Царев, Дево Всечестная: Еюже Избавитель мой, Христос Господь, во тме спящим явися, Солнце сый правды, просветити хотя, яже созда по образу Своему рукою Своею. Темже Всепетая, яко матерне дерзновение к Нему стяжавшая, непрестанно моли спастися душам нашим.

На стиховне стихиры воскресны. Глас 8:

Возшел еси на Крест Иисусе, снизшедый с небесе: пришел еси на смерть Животе безсмертный, к сущим во тьме Свет истинный: к падшим всех воскресение, просвещение, и Спасе наш, слава Тебе.

Ины стихиры восточны [анатолиевы] по алфавиту.

Стих: Господь воцарися, в лепоту облечеся.

Христа славословим, воскресшаго от мертвых: душу бо и тело прием, страсти отобоюду отсече, пречистей убо души во ад сошедшей, егоже и плени: во гробе же истления не виде святое тело, Избавителя душ наших.

Стих: Ибо утверди вселенную, яже не подвижится.

Псалмы и песньми славословим Христе, от мертвых Твое Воскресение: имже нас свободил еси мучительства адова, и яко Бог даровал еси жизнь вечную, и велию милость.

Стих: Дому Твоему подобает святыня Господи, в долготу дний.

О Владыко всех непостижиме, Творче небесе и земли, Крестом пострадавый, мне безстрастие источил еси: погребение же прием, и воскрес во славе, совоскресил еси Адама рукою всесильною. Слава Твоему тридневному востанию, имже даровал еси нам вечную жизнь, и очищение грехов, яко един Благоутробен.

Слава: глас 6:

Приидите вернии, днесь лик совокупивше, благочестно торжествуим, и всех святых преславную и честную память славно почтим, глаголюще: радуйтеся апостоли славнии, пророцы, и мученицы, и священноначальницы. Радуйтеся преподобных соборе и праведных. Радуйтеся честных жен личе, и Христа о мире молите, победы на сопротивныя даровати, и душам нашим велию милость.

И ныне: Богородичен:

Творец и Избавитель мой, Пречистая, Христос Господь из Твоих ложесн прошед, в мя оболкийся, первыя клятвы Адама свободи. Темже Ти, Всечистая, яко Божии Матери же и Деве, воистинну вопием немолчно: радуйся ангельски, радуйся Владычице, предстательство и покрове, и спасение душ наших.

По Трисвятом тропарь: Богородице Дево радуйся: дважды. И святых единощи. И благословение хлебов. И чтение Послания соборнаго Иаковля.

Аще ли убо не творится бдение, на Господи воззвах: воскресны 3: и восточен [анатолиев] един, и святых на 6. Подобен: Отложивше:

По Трисвятом тропарь воскресен: Слава: святым: И ныне: Богородичен: писаны в начале Утрени. И отпуст. На Полунощнице канон Троичный от Октоиха, гласа.

ВечерняУтреняЛитургия