На правах рекламы:

ремонт ксиаоми редми 4х, xiaomi в москве

   

Неделя мясопустная


ГлавнаяТриодьНеделя мясопустная

ВечерняУтреняЛитургия

Неделя мясопустная


См. также:

В субботу мясопустную на Литургии.

В субботу вечера, на Вечерни, по предначинательном псалме обычное стихословие.

На Господи воззвах, поставим стихов 10. И поем Осмогласника стихиры воскресны 3, и анатолиевы 3: и Триоди дне подобны 4. Глас 6.
Подобен: В
сю отложивше:

Егда хощеши приити, суд праведный сотворити, Судие праведнейший, на престоле славы Твоея седяй, река огненная пред Твое судилище ужасающая влечет всех, предстоящим Тебе небесным силам, человеком же судимым страхом, якоже кождо содела: тогда нас пощади, и части Христе сподоби спасаемых, яко благоутробен, верою молим Тя.

Книги разгнутся, явлена будут деяния человеков, пред нестерпимым судилищем: возшумит же юдоль вся страшным скрежетанием плача, вся видящи согрешившия, вечнующим мукам, судом праведным Твоим отпущаемыя, и бездельно плачущия Щедре. Темже Тя молим Блаже: пощади нас поющих Тя, едине Многомилостиве.

Возгласят трубы, и истощатся гробы, и воскреснет человеческое все естество трепещущее, добрая содеявшии, в радости радуются, чающе мзду восприяти: согрешившии же трепещут, люте рыдающе, в муку посылаеми, и от избранных разлучаеми. Господи славы, ущедри нас яко Благий, и части сподоби возлюбивших Тя.

Плачу и рыдаю, егда в чувство прииму огнь вечный, тьму кромешную, и тартар, лютый червь, скрежет же паки зубный и непрестанный, болезнь имущу быти без меры согрешившим, и Тебе преблагаго нравом лукавым прогневавшим, от нихже един и первый есмь аз окаянный: но Судие, милостию Твоею спаси мя, яко благоутробен.

Слава, глас 8: Егда поставятся престоли и отверзутся книги, и Бог на суде сядет, о кий страх тогда ангелом предстоящим в страсе, и реце огненней влекущей! Что сотворим тогда во многих гресех повиннии человецы? Егда же услышим зовуща Его, благословенныя Отца в Царство, грешныя же отсылающа в муку: кто потерпит страшнаго онаго изречения? Но едине Человеколюбче Спасе, Царю веков, прежде даже кончина не приспеет, покаянием обратив, помилуй мя.

И ныне, Богородичен 1-й, гласа. Вход. Свете тихий: Прокимен: Господь воцарися: И прочее.

На литии, Слава, самогласен, глас 7:

Господни разумевше заповеди, тако поживем: алчущия напитаим, жаждущия напоим, нагия облечем, странныя введем, болящия и в темнице сущия посетим: да речет и к нам хотяй судити всей земли: приидите благословеннии Отца Моего, наследуйте уготованное вам Царствие.

И ныне: Под кров Твой Владычице, вси земнороднии прибегающе вопием Ти: Богородице упование наше, избави ны от безмерных прегрешений, и спаси души наша.

На стиховне стихиры Осмогласника по алфавиту.

Слава, глас 8: Увы мне мрачная душе, доколе от злых не отреваешися? Доколе унынием слезиши? Что не помышляеши о страшном часе смерти? Что не трепещиши вся страшнаго судища Спасова? Убо что отвещаеши? или что отречеши? Дела твоя предстоят на обличение твое, деяния обличают клевещуща. Прочее о душе, время наста: тецы, предвари, верою возопий: согреших Господи, согреших Ти: но вем Человеколюбче благоутробие Твое, Пастырю добрый, да не разлучиши мене одесную Тебе предстояния, великия ради милости Твоея.

И ныне, Богородичен: Безневестная Дево:

Отпустительный: Богородице Дево, радуйся: трижды. И прочее последование бдения. И бывает чтение в Деяниих апостольских.

См. также:

В субботу мясопустную на Литургии.


ВечерняУтреняЛитургия